Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Haz 17, 2015

RDA Uygulamalarında Konu ve Yazar Otorite Dizinlerinin Önemi Sorunlar Standartlar Semineri

Üniversite ve Araştırma Kütüphanecileri Derneği ‘nin(ÜNAK)  düzenlediği  “RDA Uygulamalarında  Konu ve Yazar Otorite Dizinlerinin Önemi Sorunlar Standartlar” konulu seminer  16 Haziran 2015 tarihinde Özyeğin Üniversitesi ev sahipliğinde 24 kişinin katılımı ile gerçekleşti.
Toplantıda çoğunluğunu kataloglama uzmanlarının oluşturduğu katılımcılar RDA’yla ilgili yaptıkları çalışmaları,kullanılan konu ve yazar otorite dizinlerinin standartlarını, dizinlerin geliştirilmesinde karşılaşılan sorunlar ve kütüphane otomasyon sistemlerinin bu çalışmalar için önemi ile ilgili bilgi paylaşımı ve tartışmalarda bulundular. Verimli geçen toplantıda ileride konuyla ilgili geliştirilecek projeler ve olası işbirlikleri gündeme geldi. ÜNAK, gerekli adımların hayata geçirilmesi için ulusal düzeyde çalışmalara liderlik ediyor olacak.